Monday, March 15, 2010

Green Tea Eggless cake

Last week nye sarapan..Baru sempat nak entry....

Haaaa...ni semua Ijan punya evolusilah ni....Bila dia selaluuuuu je tayang kuih muih tanpa telur ni, last-last kite pun sama tertarik ngan pelbagai resipi eggless ni...bagussss bagussss...ekonomi juga....dan yang penting still sedap....

BAHAN-BAHAN

Bahan-A
  • 320 gm self-raising flour
  • 1 tsp double action baking powder
  • 1 tsp green tea powder

Bahan-B
  • 160 gm castor sugar ~sue kurangkan
  • 160 ml water
  • 130 gm margarine ~ sue gantikan ngan butter


PENYEDIAANNYA
  1. Sieve A into a mixing bowl.
  2. Combine B in a saucepan, stir over simmering water till smooth, cool completely
  3. Make a well in the centre of flour, pour in B slowly while stirring, mix to a smooth consistency.
  4. Place paper cups in patty tins, spoon mixture into paper cups till 3/4 full.
  5. Steam over very high heat for 12 minutes...

2 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

WOW, looks interesting Sue!

How are U doing at ur new workplace??? okey??? ;)

Sue @ Nenie said...

Hai Love..
Nyum nyum nyumyyyy....

Kat sini I buat dwg utk building finishing..Mcm door/window frame, shower screen, roof/wall yang glass tu n etc lah yang related ngannya...

Kat opis sini memang bz gilosssss...lagipun benda baru kan, byk kena sesuaikan diri...