Bz sampai tak sempat nak berkata-kata.......Tuan rumah nak gi iron baju dulu...Jadinya, sila-sila lah layan diri yaaaaa......
Pesanan dari tuan rumah......Sayur serba ringkas tapi sedapppppppp ~ errrrrkkk nak abiskan stok cendawan butang lebihan buat tauhu telur masak taucu cendawan itu hari
BAHAN-BAHAN
- 4 ulas bawang putih (ketuk/cincang)
- 2 sb minyak masak
- 1 sk minyak bijan
- 1 sb sos tiram
- 50 gm udang
- 50 gm sotong ~ Sue tak buh
- 500 gm baby Pak Choy ~Sue guna Pak Choy biasa
- 100 gm cendawan butang (potong slice)
- 100 gm cendawan shitake (rendam air sehingga lembut dan potong slice)
- 1 sb tepung jagung (bancuh ngan sedikit air)
- 1/2 stok ayam
PENYEDIAANYA
- Kukus baby Pak Choy dan susun di atas pinggan hidang.
- Untuk kuahnya, tumis bawang puti dan masukkan sotong dan udang
- Masukkan sos tiram dan sedikit stok.
- Masukkan pula cendawan.
- Bancuh tepung jagung dengan sedikit air dan tuangkan sedikit supaya kuah pekat.
- Tuang ke atas sayur Pak Choy....
4 comments:
kak
sayur tu nampak sedap la!
kite antu cendawan gak..jrg masak psl mr asben palk tak suke:(
jamu mata kat sini je lahhh :)
Salam...
Husni & Mummy,
Cendawan ni antara kegemaran ni tapi pun jarang-jarang gak wat...
Salam...
Husni & Mummy,
Cendawan ni antara kegemaran ni tapi pun jarang-jarang gak wat...
Post a Comment