Saturday, December 17, 2011

Samaria Cutlery Warehouse Sales

Assalamualaikum...

Hari-hari minggu di penghujung tahun ni jommm kita cuci mata sambil-sambil tu clearkan syiling-syiling kat poket ngan mengunjungi pelbagai jualan gudang yang duk melata sekarang ni..Biasalah, bila akhir tahun jeeeee sana sini tak sunyi ngan banner2 jualan gudang...Samada ia benar-benar murah atau sekadar ayat-ayat pemanis dari pembekal dan peniaga, hanya kita sebagai pengguna yang harus bijak menilai dan mengambil peluang.....

Bagi yang berada di sekitar Shah Alam, kalau ada masa dan kelapangan, jommmm lah jenguk2 ke sana....(Amaran, ni iklan tidak berbayar......ha ha ha ha ha)

http://www.bigsale.com.my/images/user/4253/Adv/20628/samaria-factory-outlet-sale.jpg

Aceli ni bukan pomotion atau dengan niat nak menunjuk-nunjuk yaaa...just nak share info jeee..Iyalah, bila mengenang dengan adanya info yang sama-sama kita kongsikan diblog-blog sekurang-kurangnya dapatlah kita mewarwarkan kepada kawan-kawan kita yang kebetulan berminat atau menunggu even macam ni...atau sekadar mengambil peluang, especially bila teringat beberapa post rakan maya seperti yang pernah dibuat Kak Ros@Sinaran Menu yang berjaya menjentik keinginan Sue untuk terus merempit ke kitchenWare@Giant Putra Height maupun Mama Aqish yang paling rajin mewarwakan perihal sale2 ni seperti karnival jualan coklat yang buat Sue terpanggil untuk mengangkut sekotak coklat yang isinya hanyalah sesuku dari saiz kotak..ha ha ha ha tengok kotak macam gempak jeeeeee......Tak pun pasal promo dutchlady untuk tiket wayang tuuuuu........Dan ini sebahagian saja dan banyak lagi info2 sale yang Sue dapat dari blog tapi tak terlink..Maafff ya....

Alamakkkkkkkkk...Intro yang wat orang ngantukkkkkksssss pula...Oklah....Jom-jom kita cuci mata siket ngan beberapa perkakasan yang berjaya melompat ke kereta dan seterusnya di ucapkan selamat datang ke tempat tinggal yang baru di gobok buruk ku itewwwwwwwwwwwwww.....

Ni barang pertama yang Sue cari...Sebenarnya Sue memang tahu setiap akhir Tahun Samaria adakan cutlery sale, jadinya memang Sue sengaja tunggu sale ni untuk dapatkan satu set stanby untuk hari2 special..Asalnya tak terfikir yang macam ni, cuma yang biasa2 je, tapi dah kebetulan murah dan materialnya pun Ok so rembat gak 1set..dalam hati ada gak macam nak ambil 2 set, tapi tak pelah, memadailah 1 jeeeee


Dah dapat cutlery 1set tu, mata duk gatal meninjau-ninjaulah plak sekitar tapak jualan tu..Biasalah..setiap tinjauan pasti nak gak hasilnya..Tertangkaplah ikan ni sekor..Tak tau mahal ke murah, seramik.....Kalau saiz tu memang besar segedabang boleh muat siakap 2kg kottttttt....Kalau setakat kukusan biasa2 memang tak muatlah....Nak tangkap ni sekor, bukan senang gak...angkat letak angkat letak gakkkkk...Tak tau berbaloi tak, tapi nak buat macamana...Umpan baekkkk punya..Nak gak dia masuk tangguk....


Dah nak balik dan bayar tu....Tang tang tu juga mata ni nak tersangkutttt lah pulak kat clearence sale corner niiiiiii.....Sekilas pandang ternampak ni.....Melamine jeeee...Agak besar, sesuailah kotttt nak wat buh kerabu..Tapi kena time makan meramailah beradap, kalau setakat berdua tu...besor sangat nak guna ni.....


Itu sekali pandang, dah dua kali pandang....Sangkut yang ni plakkkkkkkkk...Melamine gak....Takpelah kurang bergaya pun nak wat buh hidangan time makan-makan...Sebab kalau time2 macam tu...Mesti ramai anak2 wek yang duk dung gedang dung gedang.....Taklah seriau sangat tuan rumah nanti.....Ha ha ha ha....


Haaaaa dah dua tiga kali pandang, time nak rembat ni, awas siket..kena berkali-kali pandang..Sebab dia kat clearence stock corner..Kena perhati betul-betul cacat cela dan bilangan isi rumahnya..Pasal yang main lambak macam ni, kadang-kadang ada anak yang tercicir.....Jadi mata kena buka besar-besar siket dan pastikan asas matematik kukuh..Alah tak payah advance sangat..Setakat boleh mengira 1 sampai 6 kemudian darapkannya dengan 4.....tengok cukup tak 24 pcs campur lagi satu bekas dia jadi 25 pcs/set...... ^__^ Ehemmmmm..Kuality anda sendirilah yang menilainya..sebab campur2 semua gred barang..Alhamdulillah, set ni lengkap walau kaler kurang di hati, tapi kualitinya kalau kat luar rasanya dalam RM29 sampai kotttttt......Kalau setakat nak makan berlauk ayam/daging tu InsyaAllah tak bengkoklah garfunya


Haaaaaaa...Last but not least, ini yang terakhir Sue angkut....Tapi ni tak masuk harga pasal cashier tu kasi free je masa buat pembayaran......

Sooooo..ada yang berminat....? Cepat-cepat serbu...Tapi awal2 Sue cakap, jangan berharap yang tinggi-tinggi sangat nak macam-macam, sebab tempatnya hanya sekangkang kera dan barangan yang dioffer pun agak terhad dan potongan harga pun bukanlah giler-giler sangat..Itu pada penilaian dan pandangan mata kasar Suelah....Sebab lain orang lain pendapatnya kan..Kalau tak, tak kan ada antara pengunjung yang sanggup borong giler2...Maybe mereka lebih arif tentang gred dan nilai pasaran sekarang.....Mana taukan.....

22 comments:

dZana said...

aslmkum sue.. akk pun suke gak tgok2.. (asalnya tgok2 jer..) tmpt camni.. sikit2 pun tetap mgena .. cantik cutlry bentuk ikan tu.. bertambah berseri la lauk2 sue lepas ni..

Amie said...

selamat pagi Sue,
bestnya .... semuanya cantik belaka! Amiepun pantang kalau nampak benda2 gini...he he hehhh

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Sue..buat kak Ros jelas la..

Chik Mimi said...

best ni sue ,perempuan ngan sale mmg tak boleh dipisahkan ,hehehe akak ler tu

Mamasya said...

Slmt berhujung minggu Sue
kalau kitchenware ada sales gini akakpun suka gi tengok....tak da salespun kalau jln2 mesti cuci mata kat bhg ni.cantik pinggan ikan dan 4 segi Sue tu....sesuai utk hidangan tetamu..

ijan said...

Bestnye ada sale barang2 dapur ni. kite suka sangat p cuci mata kat kawasan2 tu. teringin nk beli pinggan mangkuk yang kiut2. kat sini mahal2 semua harganya.

Wattie said...

Assalamualaikum Sue,
Naperla tempat tu jauh sangat, klu tidak boleh jugak akak tinjau2 mana yg berkenan, tergoda gak ni

hazila said...

Bestnya gi shopping....

Sue @ Nenie said...

Waalaikum salam..

Kak Zana, betul tu..kalau singgah tempat2 macam ni, selalu niat nak tgk2 je bertukar jadi rempat gak satu atau dua benda...

Kak Amie, kalau ikut hati tu, macam banyak benda gak nak rembat, tapi ialah..terpaksa gak tapis2 atas faktor2 tertentu...

Apa lagi Kak Ros, ada kelapangan, boleh lah datang jenguk...

Sue @ Nenie said...

Kak Mimi..eh sama lah kita.....

Mamasya..samalah, mana2 pergi pun saya suke singgah kat kitcheware...itulah, sebab kali ni saya beli yang semuanya bersaiz besar, so tunggu ada tetamulah baru boleh guna...

Kak Ijan..Kalau sales pun mahal juga ke..? Tapi kat sana kualiti dan bentuknya lagi cantik kan...

Sue @ Nenie said...

Kak Wattie...Tapi sales kat tempat ni pun tak besar sangat tempatnya, barang2 pun terhad je pilihannya...

Kak Hazila...sesekali ambil peluang time2 sales macam ni...syok gak kan dan kalau dapat angkut barang ngan harga murah macam rasa bessttttt jeeeee..ha ha ha ha

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

If dekat Wajib dah serbu
Berbulu biji mata ai Tgk uols angkut semua tu
X rugi beli waktu clear Stok ni
Untung khen

ilahjy said...

mmg terancam nafsu kak ..hehehehe sapa lah yg tak tergodaaa olehnyaaaaa....nasib baik kak tak tau cerita..hikhik

Ijah EmoTemo said...

wah unik2 je semua tu ek hehehe

Asmara said...

wah bestnya sue! kalau akk pun mau terborong sama. hihi..

Kakwan (K1) - citarasawan said...

Sueee.. untungnya dpt hrge murah.. K1 punn mulanya nk beli bju anak sekolah lps tu melencong plak beli kichen ware.. pantang tengok sale :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Nenie...wah!sbb jauh jer,klu tak mau gak nyoping ngan nenie.kira murah2 la tu...

Mamasya said...

Salam Sue.
re; Puding raja ni femes kat Pekan Pahang dan k.Bahru sb hidangan istana.jrg jumpa org jual puding ni.jala mas kalau kat kel mmg ada jual yg dah siap...

Nieza said...

wahh bestnyer...kalau saya join sama memang borong sakan la..hehe sini pun sale juga tapi tak semurah sana la.

Sue @ Nenie said...

Salam

He he he ..Lady Ayu, jangan jelesss yaaa...Sue memang suka meninjau kat clearence stok, menguntungkan tapi selalu kena berhati2 pasal kuality juga...

Kak Ijah...jgn bimbang, di akhir2 taun ni kat mana2 pun banyak sale dalam pelbagai versi...Cuma sempat tak sempat je kan nak bersama-sama sesakkan keadaan.

Ijah Emo..Yang lebih unik pun ada, tapi pulus pun kena lebih unik siket lah...he he he he...

Sue @ Nenie said...

Kak As..betul tu, saya setiap kali tempat berdekatan buat sale mesti gak nak jenguk2 especially kalau barangan dapur

Kak Wan..he he he samalah saya, selalu pun macam tu bila gi shopping compleks terutamanya..mula nak beli satu barang jeee, pas tu tak tersedar pula melencong..ha ha ha ha alasan...

Kak Atie...Ha ah..tapi hanya kat clearence stok je boleh tahan murah, kat lain depart kebanyakan best buy tak pun disc 20~30% jeeee...

Sue @ Nenie said...

Mamasya...Ohhh patutlah macam tak pernah jumpa pun kuih ni...Kalau nak rasa kena buat sendirilah nampak gayanya...

Nieza, maybe kat sana kualitynya lagi bagusss kot, samalah kat sini, disc nya ikut gred barang juga..kalau yang elok2 tu, setakat 20~30% je..kecuali 2~3 seperti cutlery yang disc best2 siket...Dan kat clearence stok pun banyak barangan melamine..sayang cawan atau pinggan mangkuknya banyak yang tak cukup set...