Saturday, April 9, 2011

Menu Kitchenware Clearence Stock Sale

Salam dan selamat pagi buat semua yang sudi jenguk-jenguk kat sini....Waahhhhhhh..Pejam-celik-pejam celik dah hampir pertengahan bulan April yaaa kita..Terasa cepatnya masa berlalu.....

Lately ni macam tak banyak sangat entry makan-makan kan..? Almaklumlah, sekarang ni tukang masaknya dah ala-ala topsy-turvy Mama (Psstttt..kak TTM pinjam nama jap...) Dah tak cukup kaki tangan dahhhhh..Jap-jap kejar ke sana, pahtu lari ke sini pula, then jerit situ..Dah tunggang langgang dah jadinya...So masak pun main sempat dan nak cepatttt jeeee...kadang2 main goreng-goreng ikan@ayam@telur then cicah ngan kicap jeeee....(cheh cheh orang dengar pun macam sadisss je kan...? kah kah kah...)

Tapi dalam pada tu, sempat juga ya terbang sana sini..Ha ha ha ha.....Bersinggah jap jeeee.....(Sempat tu pasal sekarang dah start kerja, kalo dari rumah nak keluar semata-mata tu takdelah)

Haaaaa....cerita pasal singgah-singgah ni, last week time blogwalking kat Rumah Kak Ros, kelabu mata jap tengok loyang-loyang kat sana....Actually dah lama aim yang patern bunga tu (tapi sebelom ni jumpa yang silicone-xmampu-pendam rasa@hasrat) ... So bila nmpak ada clearance stock tu, cuba-cuba gi sana, tengok2....Hajatnya nak rembat yang tu jeeee...tak sangka lah ia jadi satu pakej pula (Beli satu, yang lain pun nak ikut balik jugeeee) Waaaaaaaaaaaa........Menci.......

He he he..panjang pula citernya...Jommmm kita cek senarai ahli rombongan yang ngada-ngada nak ngikut balik tuuuuu


Dah lame aim patern ni, tapi sebelom ni jumpa dalam versi silicone



Bila tengok ni, ambik-letak-fikir-ambik balik-letak balik-fikir balik...(kejadian yang sama berulang-ulang selama berkali-kali) "Tak beli kannnn, balik nanti mimpi-mimpi pula" Ha ha ha ha ha



Bila tengok loyang ni, terus teringat kat kuih ni.. (Cheh cheh cheh..alasan semata-mata)
Dulu pernah survey acuan ni, lebih kurang hampir2 RM3 jugalah sebiji...



Gingle bell pun gingle bell lahhhhh....Agak-agak kalo wat bahulu OK gak kotttt, pasal patern dia pun xlah dalam sangat....Ha ha ha (Banyaklah ko punya bahulu)



Basic patern...sesuai untuk egg tart juga ni....



Dah tak taw nak bagi alasan apa lagiiiii....Dah kering idea....Ha ha ha ha

4 comments:

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

Wah tahun ni join kak Ros celebrate x-mas ya..siap ada loyang loceng lagi..Pulut dah makan?

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said...

beli kat mana tu...

Sue @ Nenie said...

Ha ha ha jom-jom-jom- kita sama-sama tunggu pakcik santa~claus hantar tepung dan bahan-bahan baking..

Kak Nazrah,
Sue beli ni kat Menu Kitchenware kat dalam Giant Putra Height

Ayu said...

Sue, akak kalau dekat, memang dah lama akak serbu giant ni..
habis giant tu jadi dwarfs..sebab akak akan redah habis habisan..hehe..geramnya tengok loyang2 tu semua sue..