Friday, April 8, 2011

'One Lovely Blog Award' .... Bertandang ke Rencah Kehidupan jua...

Salam...Kembali bersiaran kita yaaaaa pada hari ni penghulu segala hari....

Actually seganlah juga nak angkut bawak balik award ni pasal kite nye blog pun besa-besa jeeee....Bak kata pepatah, orang memberi kita menerima...Sebagai menghargai penghargaan ini. maka kite ngan rasa rendah hatinya menampal tinggi-tinggi pemberian ini kat ruang dapur sini pula..Thanks yaaaa Kak Liya dan Kak Norlie....


Haaaaaa.....Setelah mengangkut award ni kenalah bagi sepatah dua kata pula...Alaaaaa..macam ABPBH tuuuuu....Dah gengam anugerah, sampailah pula masanya untuk kite menyampaikan sepatah dua kata....Pahtu nak kena diinterview pula.....Ok tak...Ok tak... Ok kannnnn......

1. Kena pos balik linking kepada orang yang memberi award ini

Berjalan ke pentas dengan penuh sopan santun sambil mengangkat ekor kain yang meleret berjela-jela....

"Ehem..Ehem...Testing...testing..." .Tup! Tup! Tup! Tup! Tup! Tup! (Nada mic kena ketuk ngan jari)
"Pertamanya saya ingin menyampaikan ucapan terima kasih kepada pihak menganjur yang sudi memperkenalkan anugerah ini, kepada pengundi-pengundi yang setia mengundi saya (Ucapan dengan nada terlebih perasan....Ha ha ha) dan tidak lupa juga ucapan ini saya tujukan kepada penyampai anugerah Award ini iaitu Kak Norli @ Ilham Masakanku dan Kak Liya @ Chikadakbiru.blogspot.com ... Terima kasih...Terima Kasih"..."Love U Kak Liya....Love U Kak Norlie" (Sambil buat flying kissss)


2. Berkongsi apa jua mengenai diri dengan semua :

Suasana dibelakang pentas yang sesak dengan wartawan...Setelah berpeluh dan penat berposing sana-sini untuk memberikan pose terbaik....Maka dipendekkan cerita....(Sebab pihak penganjur hanya memperuntukkan beberapa minit saja untuk setiap seorang)

(a) Start berblog sekadar ikut-ikutan suke-suke mengisi masa lapang...Masa untuk berblog pun lebih banyak di office (time freee yaaaa, bukan ponteng kerja) ....Sebab itu Sue ambil langkah mudah untuk post yang simple-simple je..Dan masa untuk berblogwalking pun terhad juga sebenarnya, jadi Sue minta maaf bebanyak pasal kadang-kadang tak sempat nak jejaki 'mereka-mereka' yang telah sudi bersinggah sini...

(b) Pada awal berblog dulu, Sue juga tak lari dari menghadapi krisis identiti jap...iyalah namanya lagi ikut-ikutan kannnnn....Tak tau arah tuju sendiri..Pernah beberapa kali tukar nama blog dan isi kandungan pun kucar kacir...Pernah menyepikan diri sekian lama dan hampir-hampir nak tutup....Tapi sekarang Sue mula menetapkan untuk jadikan blog ini sebagai rujukan sendiri dan anak-anak di masa hadapan dan kepada sesiapa juga yang sudi berkunjung ke sini, Cuma itulah, Sue pun taklah expert sangat bab-bab masak ni, jadinya sebarang teguran dan tunjuk ajar amat-amatlah di alukan...Juga untuk mengisi masa terluang kat opis, jadinya taklah boring sangat sambil goyang-goyang kaki (Chesssss....ayat ni nampak sgt cam aku ni kaki curi tulang kat opis....) tu adalah sikit 'officework' yang nak dibuat....kan kan kan.....

(c) Seorang Mama yang sangat kelam-kabut tunggang langgang menguruskan masa antara kerja opis, kerja rumah, kerja kawen dan macam-macam kerja lagilah....Siannnnn laki anak aku dapat bini Mama macam aku ni....Tengok gambar yang Sue post dahlah..Main tangkap muat sempat jeeee.....(Ha ha ha ha padahal aku yang tak pandai nak ambil angle.....)

(d) Emmmmmm cukup setakat ni je yaaaaa....? Nantikan banyak pula Sue merapu..Ha ha ha ha


3. Berikan kepada 15 blog lain yang baru ditemui.:

Haaaaaaa.....Yang ni Sue pilih secara random je yaaaaa.....So kalau ada yang tak tersenarai tu janganlah kecik ati....Kesemua blog yang pernah Sue jelajah mempunyai keistimewaan yang tersendiri.......Okeyyyyyyy......

Dengan ini diumumkan....Calon-calonnya adalah..........

(01) Zarin @ Periuk belanga Zarin
(02) Mamaaerish @ Ten Little Finger
(03) Sheila @ Resipi Teratak Mama
(04) Sre Shazila @ Jom Main Masak-masak
(05) Matahari
(06) Kak Norma @ Cendana Kasih
(07) Mama Hawa @ Sometimes things doesnt happen theway we want
(08) Suzi @ Dapur Suzi
(09) Kha @ My teste..hmmm..I love it
(10) Mamasya @ Dapur Mamasya
(11) Kak Ros @ Sinaranmenu
(12) Kak Su @ Cerita Orang Mersing
(13) Sofea @ After 6 am
(14) Aeinio @ Aeini at home
(15) Mak Qis @ Just Beyong The Horizon

3 comments:

eB ezrin said...

tq sudi tag... eB maik yer... tapi... ader tugasan la pulak... hu3... insyallah... xder aral nanti eb wat tau :)

tq again

aeinio said...

tq.. nnt ada masa akak siapkan assigment nih ek... tunggu...

Sue @ Nenie said...

Salam..

eB & Kak aeinio, thanks sudi terima....