
Bahan A (Wantan)
- 100 gm udang (dicincang)
- 100 gm isi ayam (dicincang)
- 50 gm bawang putih (dicincang)
- 50 gm lobak merah (di cincang)
- 5 gm daun bawang (dihiris nipis)
- 1 sk sos tiram
- 1 sk minyak bijan
- 1 biji telur
- 10 keping kulit wantan
Bahan B (Sup)
- 4 ulas bawang putih (dicincang)
- 2 cm halia (dihiris)
- 1 sb minyak masak
- 1 sb sos tiram
- 1 sk minyak bijan
- 50 gm cendawan hitam/telinga kera (dihiris)
- 5 gm daun sup&bawang
- 1 lit stok ayam
- 200 gm lobak merah
- Garam dan lada putih secukupnya

Wantan
- Campurkan kesemua 7 bahan pertama.Gaul rata
- Masukkan sesudu kecil ke dalam kulit wantan dan bungkuskan kemas dengan meletakkan telur disekeliling kulit wantan.
- Tumis bawang putih dan halia
- Masukkan sos tiram & minyak bijan
- Tuangkan stok dan masukkan cendawan
- Masukkan wantan & akhirnya masukkan daun bawang&sup
- Sedia dihidang
No comments:
Post a Comment