BAHAN-BAHAN
- 300 gm ikan tongkol
- 2 labu bawang besar (potong bulat)
- 2 sb kicap
- 2 sb sos tomato
- 1 sb cili boh
- Garam dan gula secukupnya
PENYEDIAANNYA
- Sapukan garam pada ikan dan goreng sehingga garing.Ketepikan
- Tumiskan cili boh sehingga garing.
- Di dalam mangkuk, campurkan kicap dan sos tomato dan dibancuh dengan 1/2 cawan air.
- Masukkan (3) ke dalam (2).Perasakan dengan garam dan gula.
- Kacau dan biarkan mendidih sebelum masukkan ikan.
- Balik-balikkan beberapa minit, kemudian masukkan bawang besar dan cilim merah.
- Sedia di hidang.
2 comments:
mmm sedapnyer.. mkn ngan nasi panas2 sedap..Kak ninie... nak tapau kek pisang tu.. tu bukan sempoi tapi spesel tu... va va va cair jek tgk coklat...he he eh
Apa...? Nak tapau kek pisang....????? Singgittttt duaposennnnn...keh keh keh
Post a Comment