BAHAN-BAHAN
- Ayam
- Bawang besar (potong bulat)
- Daun kari
- Garam secukupnya
- Serbuk kari/beriyani/kurma/etc (ikut suka nak perasa apa,nak campur pun boleh)
- Telur (ikut kuantiti ayamlah,klu 2~3 ketul tak yahlah sampaiu sebiji)
- Tepung jagung secukupnya
- Gaul kesemua bahan kecuali telur dan tepung jagung..(Sue masukkan dalam container makanan then tutup dan goncang)
- Bila kesemua bahan dah sekata, perap sekejap dalam peti ais.
- Bila nak goreng, masukkan telur dan tepung jagung secukupnya dan goncang lagi sehingga kesemua ayam bersalut tepung.
- Goreng sehingga ayam masak.
2 comments:
Sue, selalu buat maknanya sedap la tu....
assalam sue
nampak pun sedap tu sue, ayam goreng mcmanapun anak2 tetap suker asalkan ayam he he
Post a Comment