BAHAN-BAHAN
- 1 buku tauhu jepun/tauhu lembut
- 2 pokok Bak Choi
- 3 sb daging kisar
- 1/2 labu bawang merah~dicincang
- 1 ulas bawang putih~dicincang
- 1 sb sos tiram
- 1 sk kicap pekat ABC
- 1 sb sos tomato
- 2 sb sos cili
- Leraikan setiap batang Bak Choi dan belah dua.Kukus beberapa minit.Susun di dalam pinggan hidang.Ketepikan
- Tauhu lembut/Tauhu Jepun dipotong 8 dan kukus beberapa minit.Letakkan di atas (1).Ketepikan.
- Di dalam pan,panaskan minyak dan tumis bawang putih dan bawang merah sehingga naik bau.
- Masukkan daging cincang dan kacau sehingga daging masak.
- Masukkan kesemua bahan sos dan 2~3 sudu air.Kacau sehingga pekat.Tambah garam secukupnya jika perlu.
- Bila daging sudah masak dan kuah pekat, tutup api dan tuang ke atas (2).
- Sedia dihidang...
1 comment:
assalam Sue
sedaplah masakan Sue ni nak lagi tauhu lembut ni akak memang suker he he
Post a Comment