Assalamualaikum..
Paparan lemau lembap tuan rumah....
MASAK LEMAK CILI API CENDAWAN
Sumber : 1 hari 1 resipi ~ 365 resipi istimewa Chef Hanieiza
BAHAN-BAHAN
- 20 tangkai cedndawan tiram (koyak)
- 10 ekor udang (buang kulit)
- 1/2 batang lobak merah
- 5 biji jagung muda ~ Sue xletak
- 2 batang serai
- 2 cwn santan (1/2 biji kelapa)
- Garam secukup rasa
- 10 biji cili padi ~ Sue kurang
- 3 biji bawang merah
- 2" kunyit hidup
- Masukkan bahan kisar dan serai ke dalam periuk.
- Masukkan udang, lobak merah dan jagung muda.
- Masak sehingga mendidih
- Masukkan cendawan dan santan.Kacau rata
- Bila mendidih, tutup api dan hidangkan
No comments:
Post a Comment