Saturday, January 26, 2013

Masak Lemak Cili Api Cendawan


Assalamualaikum..

Paparan lemau lembap tuan rumah....

MASAK LEMAK CILI API CENDAWAN
Sumber : 1 hari 1 resipi ~ 365 resipi istimewa Chef Hanieiza

BAHAN-BAHAN
  • 20 tangkai cedndawan tiram (koyak)
  • 10 ekor udang (buang kulit)
  • 1/2 batang lobak merah
  • 5 biji jagung muda ~ Sue xletak
  • 2 batang serai
  • 2 cwn santan (1/2 biji kelapa)
  • Garam secukup rasa
Bahan Kisar
  • 10 biji cili padi ~ Sue kurang
  • 3 biji bawang merah
  • 2" kunyit hidup
PENYEDIAANNYA
  1. Masukkan bahan kisar dan serai ke dalam periuk.
  2. Masukkan udang, lobak merah dan jagung muda.
  3. Masak sehingga mendidih
  4. Masukkan cendawan dan santan.Kacau rata
  5. Bila mendidih, tutup api dan hidangkan

No comments: