Tuesday, December 29, 2009

Seloka Tau Fuu Faaa pula

Ini kisah owang takde kerja,
Bekas Tau Fuu Faa pun nak ukur ngan ruler,
Orang tengok pun geleng-geleng kepala,
No komen asal bahagia buat saje leerrrr....


Tak cukup gambor kecik zoom dekat-dekat pula,
Bukan apa kasi nampak 3 inch tingginya,
Yang kita nak tunjuk ini pun bukan saja-saja,
Sebelum tu nak tanya korang agak-agak ni berapa harganya...?


Bukan harga ruler yang kite tanya,
Tapi sebekas Tau Fuu Faa jadi seloka,
Bukannya mahal murah je harganya,
singgit dua posen je tak yah pening² lagi nak teka.


Tau Fuu Faa mak cik ni pemes tak terhingga,
Bukan saja murah sedap rasanya,
Air soya sejuk pun ada penghilang dahaga,
bermodal kan singgit pun boleh dapat seplastik BESARRRRR punya.


Tau Fuu Faa ini peberet kite,
Malas nak buat kite beli saje,
Makan ngan gula merah pilihan kite,
Sejuk ke panas kite bantai ajeeee....


Cedok-cedok sudu-sudu,
Hilangkan ngantuk dipetang hari,
Perut dah kenyang mataaaa puleee nak beradu,
Haiii macam-macamlah bila malas dah mari.


Seloka ni seloka saja-saja,
Buat penghibur kat tempat kerja,
Mana boleh sepanjang masa nak kerja saja,
Ok lah kite chow dulu jaga diri bebaik yaaaaa....

8 comments:

HALAMANKU said...

Wahai kak Ninie yang pandai berseloka
memang erma sangat teruja
tengok gaye....sedapnya
apa lagi nak tumpang sekakila....

LOVE2COOK said...

Uhhhh...Love suka sgt tau fu fa!!! :)

Soya bean drink is my everyday brekpas! ;)

Sue @ Nenie said...

Halamanku,

Pandai berseloka tu tak lah juge,
Asyik kerja kerja pun boleh boringlah juge,
Sesekali nak test power apa salahnye,
Apa? nak join sekaki,boleh aje, apa salahnye...

Sue @ Nenie said...

Love,

Saya pun suka hampir semua product soya kecuali tempe...Haaa yang tu kurang sikit..Tapi kalau kena gaya masaknya...ngap juga...

E-na Zarina said...

ada talent tu berseloka! klu dah sedap beli le byk sket anto ke sini!

HaSue said...

Amboiii...kite bace siap dengan irama seloka lenggang lenggok ni haa..hahah..
murahnya rm1.20 jek?kat miri nun singgit setgh..eh?x la jauh beza..hehe...
tapi kat sini tak jumpa lak org jual..huuu.ingat nak buatlah..(yo2 oo jek bunyik nih)hehe

leen hussain said...

Nenie...oklah tu...
janji bahagia...hehe...

Sue @ Nenie said...

E-na,
Nanti kite antooo...Tunggu depan pintu yaaa...

HaSue,
Kat gerai Mak Cik ni memang murah, kat tempat len dah lah singgit stengah pah tu guna bekas yang pendek pula tu...
Bekas pendek tu satu hal, buh pula 3/4 je (Tau fuu faa separuh je tambah air gula baru jadi 3/4)...
Keh keh keh botak tokey klu ada 100 org pelanggan yg demand cam gini...


Leen,
Biasalah...Kadang² klu duk ngadap komp (utk kerja leerrr) sehari suntuk boring gak...Sesekali cari selingan lain...Barulah ada semangat...Produktivity pun meningkattt...Cheewaaahhhh.