Monday, December 28, 2009

JJCM - Mee Hoon Sup Tulang

Tadi siang taklah rasa lapar sangat..Tapi sebab pagi tadi hanya makan roti gardenia je seketoi ngan secawan nescafee panas penuh berkrimmm kurang manis, jadi sampai lunch hour kena paksa makan gak.Takut bila petang nanti lapor kan...Susah pula...Menggigil kaki ni kan nak tekan minyak drive balik ke rumah.....Keh keh keh...

Jadi ambik yang ringan-ringan jelah..Lagi pun dah lama sangat tak pekena Mee Hoon Sup Tulang (Errr...Yang ni kira ringan² ke?..Belasah je lah) Keh keh keh....

Sebenarnya apa saja jenis sup ni memang jadi peberet aku sejak dulu lagi..Dan antara tempat yang jadi kegemaran aku tuk menikmati sup ni ialah kat gerai di Kg Jawa ni..Dekat je ngan traffic light dan bersetentang ngan masjid..Lupe pula nama masjid tu..Len kali lah aku check balik...

Dan kat gerai ni hanya jual sup tulang je..Kalau nak mkn nasi, hanya sup tulang yang ada sebagai lauknya..Tadak sayur dan lauk-lauk yang len...Yang sampingannya hanya Mee Hoon Sup, Mee Sup dan laksa..keh keh keh...Sodeh betoilah...


Gerai Sup Tulang itewww....Dia nye slogan "Sup Tulang yang dicari" keh keh keh


Rasa sup tulangnya yang tersendiri...


Makan panas² sedap ni..Tambah cili then perah asam limau..Wah...Boleh kecur dibuatnya...


Sekali makan, len kali boleh cuba lagi..Tapi bukan hari-hari tauuuuu

3 comments:

kakchik said...

sedapnya... buat kakchik terliur je pagi-pagi buta ni.

blogresipi.com said...

Alahai tertonggeng tulangnye....cedapp je nampak tuh hirup panas panas... kena cari gak la sup tulang yang di cari.hehehe

Sue @ Nenie said...

Kak Chik..Sila...kite mkn sama²

Ijan...Makan panas² memang sedapppp....Jom makan sekali...