Friday, January 22, 2010

Impian Kecil ku....

Tgh hari tadi, aku menghabiskan masa rewang² jap kat Jusco Bukit Tinggi Klang..Kalau rajin, jomlah temankan aku cuci mata sekali.....

Tak taulah sejak bila aku jadi minat ngan Grill Pan ni...


Tapi setakat yang aku jumpa, semua tak de penutup, dahlah patsegi..Kalau bulat bolehlah cari lidnya...


Agak² kalau mengrill tak melekatlah kotttt...Tapi alur dia mcm tak tinggi sgtlah pula...


Lagi satu model yang ada untuk pilihan dan aku suka pasal alur dia dalam siket..Tapi masih w/o lid...Or memang grill pan xde lid yaaa..?


Saiz pun besar siket....Berat siotttt..Adalah dekat 2kg (rasa akulah) thah² 2 kg lebih, pasal masa aku cuba angkat ni..leguh gaklah guna sebelah tangan....


Waahhhhh....Aku sudah jatuh cinta....Maunya hari² aku nak mengrill (Chesss time belum dapat, dah dapat kan byk pula alasannya)


Tengah syok² jatuh hati, terus jatuh ranking bila tengok harganya....Simpan dululah angau angan tu...

Jom gi rak lain pula


Yang ni pun dan lama aim.....Adalah 2~3 taun...Rangkin ke berapa..? Dah lupelah..byk sgt senarai teratas yang tak lepas² lagi....


Pressure Cooker....Selain masak sup nak buat apa lagi eekkk ngan benda alah ni....?


Haaaaa...Alahai...Bilalah dapat rembat impian kecil ku ni wat balik rumah...Kalau ikut impian yang betul², nak yang tanam lam kebinet tuuuu....Tapi kabinet pun tak lepas lagi....Aim yang ni dululah...


At least banyak gak dia nye function...


Paling aku suke model ni, pasal kipas dia kat belakang tak macam oven lain (tak termasuk tanam dlm kabinet ya) semua kat tepi...Eh apa beza fan tepi ngan belakang yaaa...? Aku pun taktau...


Ha ha ha bilalah aku dapat jadi kaya beli semua tu ya... Berkenan jeee...Rembat...Sukeee jeeee...Usung bawa balik rumah....Emmm alahai itu impian kecil...Impian besor aku....???????

Terpaksalah membanting tulang empat kerat ni lagiiiiii......Penat tol mencangkul dari tadi tak siap² batasnya.....

8 comments:

MamaFaMi said...

Salam Sue...
Ketiga-tiga benda yang Sue idamkan ni kan memang berguna. Grill pan tu, kalau goreng burger, tak yah guna minyak pun tau. Grill pan tu memang tak ada lid. Pressure cooker pulak, syiok kalau masak daging or buat sup tulang. Daging jadi lembut. Kalau rebus paru dalam tu, bila makan, I tell you!!!! Oven tu pun, good choice. Beli yang ada kipas supaya kalau bake cookies, jadi rangup, kalau bakar puff, dia jadi fluffy.... hihihihi... sajalah nak membakar semangat Sue untuk terus menabung dan kemudian menyoping!

umiyumi said...

salam sue, haritu umi nak beli oven, salesgirl kata oven ada fan mmg bagus, tp nak cuci payah.. hehe umi dgr bab cuci payah ni terus kensel beli yg tadak fan. tp mmg biasala oven jenis besar mmg ada fan :D

blogresipi.com said...

Uish, buleh sakit lutut tengok harga macam tu. hehhee... kat sini kite beli teffal time sale je. dapat dlm 50% macam tu syok le. kalau tak tengok je lah.hehehe.. lepas ni nk g tgk yg mcm pan grill akak tunjuk tu la.tgk kat sini besar tak regenya :D

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi Sue...wow window shopping kat Jusco erk??? Mmg nak beli grill pan camtuh, but not now la kot...got some other priorities for the money...:)

Sue @ Nenie said...

Salam Mama....
Yeh yeh yeh semangat ku sedang terbakar membara² nak memilikinya....

Betul cakap Mama tu....Kesemua memang berguna..cuma grill pan tu list kebelakang sikit..Yang lain² tu semua dok berlumba² ambik nombor ni...

Sue @ Nenie said...

Umi...

Betul cakap Mama Fami..Kalau nak cari oven, better yang ada fan pasal ada kegunaannya terutama tuk sediakan biskut atau kuih² tradisional....

Sue @ Nenie said...

Ijan,

Kalau kat sini Tefal jarang nak offer...paling koman pun 10% je....Tapi barangan dia, jangan cakaplah...memang bagus dan yang paling tak tahan memang berat gilerrrr pah tu poket pun kena berat gak kalau nak bawak dia balik rumah..keh keh keh...

Syok lah kat sana ya, ada offer sampai 50%

Sue @ Nenie said...

Love,
Ha ha ha memang selalu window shopping kat sini pasal dekat ngan opis..10 min jeee...Jadi kalau time boring² best gak cuci² mata kat sini...