Thursday, February 25, 2010

Cencaru Goreng

Masih dalam mood nak nyanyi-nyanyi.....


DINNERKU SEMALAM YANG HANGAT
(Mei - WING)

Sebelum engkau kemari ku goreng,
Tiada resah tiada khuatir,
menjelang kemesraan kegaringan mu,
yang di rindu idam hanya syahdu dari dulu

Mengapa itu mahu jadi teman hidangan,
Mahu jadi kekasih santapan,
Selamanya Dinnerku....

Aku bukan lagi mainan dulu,
Telah ku campakkan kau ke mana kuali,
Ke lautan kuali hitamku yang kutahu ada,
Pasti kita tak jumpa engkau kan garing....

Semalam, itu semalam,
Hari ini aku hidup,
Dalam dunia yang aman.

Kenangan,
Kita lucut engkau ku makan,
Kita bakar aku makan sama-sama sampai habis,
kenangan hidup Ku ratah isimu,
Siksa Licinnnnn ..

Ngeh ngeh ngeh


Sekian dulu yaaa untuk petang ni....

3 comments:

MamaFaMi said...

Wah mesti sedap caru goreng Sue ni, sebab masa masak tu tengah mood happy siap nyanyi-nyanyi.. sib baik ikan tu pun tak ikut nyanyi sama! Hehehe...

Rokiah Abdul Aziz said...

salam sue....makan ngan rendang pedas Kiah sedap ni.ni bukan mai kosong tau bawak piring nak mintak sekor nak makan nasi.....ikan tu mesti rasa lagi sedap coz sue masak ngan penuh happy and lemak gemersik alunan suara....cheeeee..wah

Sue @ Nenie said...

Salam..

Mama,
memang bergumbira sesangat...gembira sebab dapat makan ikan yang sekian lama diidamkan...

Kiah,
itulah nyesal pula tak nyanyi² time masak masa anak dara dulu..kalo tak ada chan kawin ngan "Dato'"...wa ha ha ha .....