Thursday, December 24, 2009

Don't Judge Book by Its Cover...

Alamakkkkkk...Tajuk omputeh lah pulakkk malam-malam buteee nii....

Keh keh keh..Agak² sesuai tajuk tak ni...? Belasah jelah....

Ni semua kes kemaruk yang melampau lah ni...Itulah, nak kejor harga promosi kunun-kunun....Last-last gini jadinya......Mungkin ni balasan tuhan kottt, suh kuor zakat... Zakat buku... Kenapa...? Pasal dah terlebeyyyyy....keh keh keh...

Buku² ni aku ambik kat PBS Sunway Pyramid..Pasal semua buku (yang berkenaan) diseal, jadi tak bolehlah jalankan aktiviti belek membelek..First² aku dah tahu isi kandungan yang salah satu tu pasal dah pernah tengok kat PBS iOi..Tapi pasal lusuh sangat, aku pun takde mood lah nak beli kat sana..Walau dia juai murah...

Then bila aku gi Sunway, jumpa pula buku yang sama..Tapi kat sebelahnya ada lagi satu buku, sama tajuk, publishing dan siri, cuma cover je yang berlainan...Dalam pala ni confuse gak...Thah lah kenapa, kali ni aku jadi mithaliiii sangaaattttt..(Biasa aku selalu curi² buka seal kat kedai buku pasai nak tengok isinya~iyalah kalau beli then tak best nak baca pun tak guna juge kan?) Kebetulan pula display book tak tau kemana...Jadinya akuu terus ambik dan bayorrr..

Bila sampai rumah, terus aku koyak seal kedua² buku tersebut...

Supriseeeeeee....

Waaaaaa.....Content dieee sameeeee...Cuma cover je yang tukor..Tipu Tetipah betoi lah aku niiii

Cetakan pertama (2001) - Amboiii Chef, panjang sengih, sampai ke telinga...
(Sengih ada makna tuuuu)



Cetakan kedua (2006)

4 comments:

LOVE2COOK said...

Aiks, same content!!! Different cover??? Aisey ;) That title really suits ur situation now...hehe ;)

kak ina kl said...

salam..patutlah masak bebagai..rupernya dah ada buku masakan..cam tu gi lah tukar..
psl benda itik tu..nanti minggu depan akak gi lagi ke subang jaya..klu rajin akak singgah pi tenguk..terima kasihlah kerna menyusahkan diri kerna akak..

ME's Delight said...

alaa..kesiyannya..skrg ni ade 2 buku yg samalah ye..xpelah..nnt hadiahkan je pd sesape yg berkenan...sabor je la..betul ke popular ade sale??kena gi tgk nih...

Sue @ Nenie said...

LOve....Belasah jelah..

Kak Ina...Takdelah susah sgt..kebetulan pun diri ni pun terasa-rasa nak beli ke tak..nak bei ke tak...

ME's Delight....Sales utk selected topic...Tak g tukarlah..nanti boleh bagi kat sape2 yg berkenaan...lagi pun RM9.90, tak ralat sangat...Bkn apa, nanti bila nak gi sana tukar lagi banyak yang abisssss...Takuttttt....