BAHAN-BAHAN
Karamel gula hangus
- 1 senduk gula
- Sedikit air
- 1 bungkus agar-agar serbuk
- 4 cawan air
- 2 1/2 senduk gula
- 1 tin susu cair(lebih kurang 400g)
- 2 sudu makan tepung kastard
- 1 sudu vanilla
PENYEDIAANNYA
- Panaskan gula dengan api yang perlahan sehingga cair dan bertukar warna menjadi keperangan.Tambah sedikit air panas...Tuang ke dalam loyang.Ketepikan.
- Dalam periuk didihkan bahan puding. kecilkan api kemudian masukkan bahan-A. kacau rata selama lebih kurang 3 minitn @ sehingga adunan sedikit likat dan pekat. Matikan api, tuang adunan dalam acuan yang berisi gula hangus.
- Bekukan sebentar, dan hidang. (lebih sedap dihidang sejuk-sejuk).
Sue kurangkan sikit kuantiti gula dan hidangkannya dengan fruits koktel in syrup...
No comments:
Post a Comment