Wednesday, December 23, 2009

Sukeeee sangat makan ni..

Ni antara menu yang jadi kegemaran aku...Walau pun jadi kegemaran, tapi tak pernah pula di hidang terus dari dapur aku melainkan dari dapur2 foodcourt kat shopping2 compleks...Kih kih kih

Memang dah lama sangat cari2 resipi ni...Walau pun aku dapat agak-agak, diorang goreng dulu kuew tiew tu ngan kicap masin then masukkan kat pinggan baru sediakan kuahnya pula...Tapi aku nak gak cari resipi ori dia..

Nama resipi ni pun aku dah lupe dan selalu lupa..Tapi aku percaya kalau korang tengok gambar ni, rasanya mesti korang tau kan...Mesti pernah nengok gak dan pasti ada yang pernah makan....

Ada sebarang info...?Hantarlah feedback...Or mungkin resipinya ada kat tenet ni tapi aku je yang terlepas pandang....

Kuahnya may be ditumis guna bawang putih je..Then masukkan bahan2 lauk kemuadian dimasukkan sayur...Perasakan...Nak kasi kuah pekat tambah tepung jagung siketttt


Makan panas-panas ngan cili potong+kicap cair...Memang besttttt

3 comments:

kakchik said...

kakchik pun suka sangat mee yang ni sue.
tengok pun dah kecur air liur ni.

leeyana-mamadaniel said...

huhuhu...ngences dah nih...
ni pon fav kita gak...
mase awal pegnen aritu..
asik keje melantak mee ni jek lah klau mkn kt luar...keh2..
x silap namanya mee teow cantonese kot...

Sue @ Nenie said...

KakChik..Sedap kan kuew tiew ni...

Leeyana...Haaaaa..Betoi betoi betoi...Memang kat belakang dia ada nama Cantonese, tapi katsir name dia lain tempat lain namanya...Kadang2 susah sgt nak sebut, main tunjuk je kat menu tu time order...Wa ha ha