Thursday, February 4, 2010

Nasi Lemak biasa

Salammm.....Tak tawlah apa mimpi terajin pula nak wat nasi lemak pepagi bute ni..Biasa belasah jee kat gerai Mak Cik tu...

Haaaa bila sebut nasi lemak kat gerai MakCik tu, ni ada satu cerita..Kita sukeee sangat beli nasi kat situ pasal nasinya siket je (tak menimbun) then ayam pun kecik je sesuai ngan saiz nasinya..Jadi kita suke pasal boleh habiskan nasi tu, tak membazir dan harga pun sesuai ngan saiznya,RM2 jeee...Pun tak membazir wang kite....Apa² pun sambal n nasinya sedap, itu antara yang terpenting gak...Jadi hari² makan nasi lemak pun kita mcm tak kisah....

Emmm Alahaiiii....Walaupun sekarang Mak Cik dah tambah kuantiti nasinya dengan harga lama, tapi nampak gayanya tak lama lagi kite tak akan jadi regular kastemer lagi....Pasal start bulan depan kita dah tak kerja sini lagi, akan pergi jauhhhhh dari sini..Mesti rindu kat nasi lemak Mak Cik....

Cheh....cheh....Sedih² pula tgh hari bute ni....Oklah..berbalik citer asal..Pasal 2~3 hari ni, setiap pagi sebelum pergi kerja n hantar Sara dua bradik, Sara duk tadah pinggan merah dia je sambil sebut "nasi" "nasi" dah tu diri pula kat rice cooker..Jadinya kite pun rasa tak sampai hati sangat....So hari ni kite terpaksa gak gagahkan diri sediakan nasi lemak yang tak berapa lemak ni kat dia...Mama n Papa pun boleh tumpang sekaki...

So..Kite layan jeee lah gambar² main tibai yang ada ni...Nak cepat..malas tak sempat nak posing mosing lagiiiii....Idea pun keringgg je 2~3 hari ni...


Rabbit yang Mama punya tawwwww.....Sara ambik Teddy tu....


Waaaaaa.....Betul² Sara ambik Teddynya saje sampai lupa kat nasinya.....
Menciiiiiiiiii......

4 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Sue, nak NL sebungkus! biasa ke spesel ker...I like! hehehe ;)

ain said...

nasi lemak biasa tp telur rebusnya luar biasa.hihi

Sue @ Nenie said...

Love..
Hari ni nasi lemak biasa, special tarak....Ayam dah abis stok

Kak Ain,
He he he....Kasi Sara teruja nak makan...Sib baik dia dah tak ngamuk, tak nak makan cam masa mula² wat dulu...dia tak tau itu telur, ingatkan kita pecahkan mainan dia...

openid said...

kite pernah nak try guna mould yg kecik sikit tu tak jadi plak. telur besar sangat kot. hehehe