Monday, April 5, 2010

Sambal Sotong Pedas

Kejadian tak beberapa lama dolu-dolu.....

Akibat dari rasa malas....Check stok dalam esbox, jumpa sutung ni dan tang tang tu juga tingat sambal sotong pedassss....Nyum nyum...Baru je nak kupas bawang da rencah lain, tetiba pula tingat lebihan sambal nasi lemak sehari sebelumnya yang masih berbaki dan tersimpan elok dalam esbox...

Atas rasa tak moh membazir, kita pun terus kluarkan sambal tu, nyah kesejukannya then campak dlm koli.....Dah didih je, campak je isi sotong..kacau seketika sehingga masak....Siapppp...Senang kan....Hasil kerja orang malas.....


Terlopa pula, sambal nasi lemak tu sedikit pedas...sesuailah makan ngan nasi lemak tuuuuu pasal boleh boh sikeettttttt je, tapi bila dan kombertkan ke lauk nasi, rasa macam terlampau pedas pula....So makan isinya saja, ketepikan sambal....Hu hu hu....Meleleh air mata ni pasal sambal yang melekat kat sotong tu stilll byk walau dah ambik isinya sahaja....

Alahaiiiiii...nilah akibatnya bila jadi orang malassssss........

4 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Tak pe...perah asam sikit..tambah gula & garam....masuk kan lauk lain pulak...udang ke...telur pun okay gak..tak elok bazir2 ni!!

Zaitun said...

Jadi juga sambal sotong, kalau kak Zai mungkin bertapa dalam esbox tu dan akhirnya masuk sang tong sampah.

T said...

bukan malas, creative jer
hehehe

Sue @ Nenie said...

Salam..

Kak Watie....Haaa bagus juga idea tu....Len kali boleh gak praktikkan ni

Kak Zai,
Sambal lebihan nasi lemak tu nmpk mcm elok lagi dan kebetulan pula teringat, itu yang jadi gakkkk lauknya....

T,
kih kih kih...pssstttt malas bertempat yaaaa....