BAHAN-BAHAN
- 3 biji telur
- 300 gm roti (sebarang roti/reja roti)
- 100 gm mentega
- 150 gm gula kastor
- 200 gm tepung gandum
- 1 lit santan ( 500ml susu+500ml santan) ~ Sue kurangkan sedikit kuantitinya.
- 200 gm jagung krim
- 1/2 s.teh garam
- Pukul sebati telur dan gula.Masukkan mentega, santan, tepung dan garam.Turuskan pukulan sehingga sebati
- Masukkan roti dan rendamkan selama 15min.
- Masukkan jagung, kacau rata
- Masukkan loyang bulat 10" beralas foil dan sapu mentega.
- Bakar pada suhu 180c selama 1 jam atau sehingga masak
4 comments:
kak sue..nampak sangat sedap la itu bingka roti..siap ada jagung lagi..waaaahhh..
Salam Izah,
yupppp..lemak-lemak manis....lagi ada aroma jagung...memang besttttttt....
Hi Sue dearie! hru doing???
Wow, besnye bingka roti jagung tuh Sue!! Mintak sikittt...:)
Love,
alamakkkk dah abissss lah, tinggal gambar jeeee....keh keh keh pandang-pandang jeling jeling aje yaaaaa
Post a Comment