Sunday, May 16, 2010

Bingka Roti Berjagung

Buat minum petang....Hidang bersama kopi/nescafe panas.....

BAHAN-BAHAN
  • 3 biji telur
  • 300 gm roti (sebarang roti/reja roti)
  • 100 gm mentega
  • 150 gm gula kastor
  • 200 gm tepung gandum
  • 1 lit santan ( 500ml susu+500ml santan) ~ Sue kurangkan sedikit kuantitinya.
  • 200 gm jagung krim
  • 1/2 s.teh garam
PENYEDIAANNYA
  1. Pukul sebati telur dan gula.Masukkan mentega, santan, tepung dan garam.Turuskan pukulan sehingga sebati
  2. Masukkan roti dan rendamkan selama 15min.
  3. Masukkan jagung, kacau rata
  4. Masukkan loyang bulat 10" beralas foil dan sapu mentega.
  5. Bakar pada suhu 180c selama 1 jam atau sehingga masak

4 comments:

izahdaut said...

kak sue..nampak sangat sedap la itu bingka roti..siap ada jagung lagi..waaaahhh..

Sue @ Nenie said...

Salam Izah,
yupppp..lemak-lemak manis....lagi ada aroma jagung...memang besttttttt....

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi Sue dearie! hru doing???

Wow, besnye bingka roti jagung tuh Sue!! Mintak sikittt...:)

Sue @ Nenie said...

Love,
alamakkkk dah abissss lah, tinggal gambar jeeee....keh keh keh pandang-pandang jeling jeling aje yaaaaa