Tuesday, May 11, 2010

Tag dari Ros

Salam dan Selamat Hari Ibu buat semua wanita yang bergelar ibu, Mama, Ummi, Mummy, Mak etc...Semoga semakin tabah menempuh cabaran dan dugaan yang semakin berliku untuk membesar dan mendidik permata hati masing-masing...(Pssstttt kita pun ada card gak tapi tak sempat nak attch...Nanti erkkk)


Oklah...Kali ni kita nak jawab Tag dari Ros Osaka....Actually kalau boleh kita nak jawabbbb semua TAG yang tersimpan kat Draf tu dengan sesegera yang mungkin, tapi dengan senang hati kita jawab satu-persatu lantaran situasi yang tidak berapa menyebelahi...Jadinya kepada yang ada mengetag kita, sabar yaaaa...jgn kecil hati jika ia lambat tersiar......Dan Terima Kasih juga kepada mereka yang masih mengingati kita walau pun kita dah jaraaaanggggg sangat dapat peluang berblog apa lagi nak ketuk-ketuk rumah orang...

Okeylah, tak nak bebel panjang dan lengahkan masa, jommmm kita zoom sini dulu...Pssstttt...actually kita prepare jawapannya semalam, tapi tak sempat habis dan sambung hari ni, jadinya tentunya ada jawapannya yang rasa kurang related terutama tang aktiviti tuuuuu......Buat-buat tak kisah jelahhhhh yaaaa......




a) COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD

Wokehhhhhh....Sukeeee n cuteee sanga Teddy itewwwwww


(b) BERI TAU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI

Dapat dari Ros yang nunnnnnn jauh di Osaka, rajin masak dan resipinya pun best-best untuk dicuba.....Mula kenal beliau dari dapur MYR.....Psssttttt jangan tak tawww...tokeh roti ni


KENA JAWAB 10 SOALAN DAN SETIAP 1, DENGAN 5 JAWAPAN


(1) FIVE NAME THAT PEOPLE CALL YOU:

* Nenie ~ Nama panggilan dikalangan family tapi sekarang telah dikemersilkan kat blog

* Sue ~ Dikalangan kengkawan.

* Che' De ~ Panggilan pangkat untuk anak-anak sedarakuuuuu (sebelah akuuuu leee...Sebelah Hubby...? Tarak....Setakat ni anak aku jeee dua-duanya cucu yang mak mertua aku ada)

* Jenex ~ Pssssssttttt...ini nama rahsia...Ramai tak taw....Nama dikalangan geng-geng 4-Pastel Girl masa blajar kat sekolah Teknik dulu

* Aweq KJ ~ Ha ha ha...kelakorlah pulak nama ni...Jangan salah faham puleeeee...KJ tu bukan nama orang tawww, tapi singkatan dari Kejuruteraan Jentera...Pasal Masa kat Sek Teknik dulu, akulah satu-satunya pelajar perempuan yang dengan brutal & selambanya masuk kelas yang semuanya lelaki..Dah combine 4KJ1 & 4KJ2 pun aku still yang tunggal...Combine lagi dengan 2-2 kelas Budak Tingkatan 5, masihhhh lagi aku yang tunggal....

Note:- Pasal soklan minta 5 je, jadinya tak sempat nak buh panggilan lainnya, melainkan kalo ada markah bonus.....keh keh keh....


(2) FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:

* 28 Jan.... ( ~ Eh aci kee buh date birth sendiri....?)

* 16 Jun.... (Birthday laki aku leeerrrrrrr ~ Dah dekat-dekat nak sampai date ni, taw pula dia ngendeng-ngndeng)

* 4 Jun... (Birthday Sara)

* 24 Julai... (Birthday Ieya)

* 25 Ogos.... ( Date aniversary kawen aku )


(3) FIVE THING YOU DONE YESTERDAY:

* Gi Opis....( Kerja leerrrrrr....)

* Gi Giant kat Bandar puteri Puchong ( Singgah jap lepas balik kerja..Semata-mata nak gi cari Tepung Pulut Itam yang regenya RM2 je sepeket, sanggup tu bayar tol masuk keluar sana....Setakat ni tak jumpa tepung tu kat tempat len ~ Pssssttt any info...? )

* Gi Pusat Service Produa Kota Kemuning ( Service kereta, tukor pad disk n break, pasal aku guna kereta ngan ganasnya ~ Yahooooo...pas ni boleh racing lagi tanpa ada vibrate kat stereng kete akuuuuuu)

* Gi Post Opis Kota Kemuning ( Niat hati nak berurusan sana, Laaaaa...tutuplah pula minggu ni, Oppppssss lupa last week coti Hari Pekerja, may be diorang replace kelmarin....Alamakkkk...Cian Kak Ayu, nanti-nanti, kita cuba cari alternative kat tempat len pula)

* Gi Rumah Baby sitter ( Hantar dan ambil anak-anak Rebina aku)


(4 ) FIVE WAYS TO BE HAPPY:-

* Lepak-lepak kat kedai buku @ Shopping Mall. Paling koman pun kat Kedai-kedai yang penuh ngan pelbagai barangan yang boleh buat aku leka nak membelek-belek.....( Tapi Cik Hubby aku macam tak nak paham-paham leee pula hoby aku yang satu niiii)

* Belek-belek himpunan buku resipi aku dan kalo kebetulan rajinnya datang dan cukup pula stok kat rumah, apa lagi...eksperiman pun bermula lahhhhh ( Cheh cheh....macam terrer-terrer dan rajin-rajin jeeeeee)

* Dapat Bersama anak-anak.Almaklumlah, dalam masa yang amat terhad ni, peluang malayan anak-anak sedikit sebanyak dapat hilangkan rasa bersalah/terkilan pada mereka...Dapat bawa mereka Outting, Oppppsss jangan pegi shopping Mall, pasal Mama cepat lupe diri kalo kesana, jadinya pegilah ke Tasik ke, Taman keee pasal kat sana tak de benda yang boleh alihkan tumpuan ku yang bermata keranjang iniiiiiiii

* Dapat Buat Drawing ( Aku memang minat Auto-CAD ni sejak dari sek lagiiii .... Lagi ada command baru, lagi aku suka nak explore)

* Dapat Berblog ( Haaa ha ha ha... Sejak dua menjak ni bila kesuntukan masa nak bertenet, selalu rasa ada yang kuraannnnnggg je)


(5) FIVE FAVOURITE MOVIES:-

* Lord Of The Ring ( Trilogi) ~ Filem yang aku ulang-ulang menontonya tanpa jemu-jemu.....

* Pirates of the Carribean (Trilogi) ~ Ni satu lagi filem yang aku tak pernah rasa muak nak tengok berulang-ulang tapi masih tak dapat atasi kegilaan aku kat LOTR.....

* Cereka Fantasi@Aminasi ~ Siri fantasi seperti Narnia, Barbie, Cinderella etc

* Filem-filem Epik ~ Koleksi/himpunan filem-filem epik/prasejarah Alexander, Land Of heaven etc

* Puteri Gunung Ledang ~ Satu-satunya filem melayu yang aku sanggup tengok berulang-ulang kali....Bagi aku selain kesenian yang tinggi dalam garapan filem ni, jalan cerita yang halus, Bahasa yang tinggi dan etc lagilah...Cheh cheh sejak bila pula aku jadi pengkritik filem niiii


(6) FIVE FAVOURITE HOBBIES:

* Mengumpul mould kuih muih dan utensil yang unik-unik dan perkakasan dapur..

* Window Shopping. Satu-satunya hobby yang masih tebal melekat kat diri ini sejak dulu sampai sekarang

* Memasak & Ambil gambar.

* Berblogging

* Membeli dan membaca buku resepi


(7) FIVE FAVOURITE PEOPLE:

* Cik Hubby & Anak-anak

* Family dan adik beradik

* Sahabat Handai

* Kawan-Kawan Blogger yang ikhlas nak berkawan ngan kita.

* Ketua yang memahami dan bertolak ansur dengan orang-orang bawahannnya


(8) FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION:

* Makkah ( InsyaAllah kalo ada rezeki dan hidayah dari-Nya)

* Kawasan Bukit Bukau yang berudara sejukkk dan menyegarkan...

* Kawasan yang ada air terjun....

* Negara-negara sebelah Eropah seperti Italy, London, Paris ( Hu hu hu pergi dalam mimpi jee leeerrrr....)



(9)FIVE REASON YOU ANSWER THE SERVEY:

* Check-check kat Draf Simpanan Award yang menunggu giliran untuk dijawab tadi tiba-tiba terpanggil nak Post ni dulu....Bukan yang len tak penting tawwww, tapi satu-satu keyyyyy, ambik nombor duluuuuu...

* Memeriahkan ruangan blog kite jugaaa...asyik-syik duk ngadap gambor-gambor masakan yang tak seberapa tu, apa kata kali ni kita bercakap perkara yang lari sikettt dari kebiasaan...

* Kadang-kadang syok juga ambik ujian bertaip macam gini

* Tanda penghargaan di atas ingatan rakan-rakan blog terhadap kita, sebagai tanda terima kasih di atas kesudian mereka menjalinkan persahabatan walau pun di alam maya....

* -



(10) FIVE PERSON TO TAG

* Kak Ayu @ Singapore

* Abbot @ Selangor

* Chik Mimi @ Pulau Pinang

* Kak Zai @ Selangor

* Mamaaerish @ Selangor


2 comments:

mamaaerish@eb said...

slm,
eb nk mtk emel add boleh?... eb nk invite msk blog sbb terpaksa privatisekan... sori yer sshkan... tq..
abbyal_bakri@yahoo.com

Sue @ Nenie said...

Salam...

Sue dah e-mail, eh apa yaaa yang secret sangat ni...suspen ni