Thursday, January 20, 2011

Roti Pizza Simple

Bila perut merasa lapar tapi badan malas nak bekerja kuat...Pasti ada alternativenya...He he he..

Thanks Sofieza untuk idea yang mabeles ini....Suke tak..suke tak ngan idea ni.....Tapi yang kat bawah ni Sue ubah siket penyediaannya, buat ikut cara sendiri...Dan kalo nak tengok resipi asalnya boleh jenguk kat dapur sana....



BAHAN-BAHAN

  • Beberapa keping roti potong
  • Sayur 3 beradik (Jagung, kacang peas & lobak merah)
  • Sosej ~Rebus sekejap dan hiris tipis
  • Filamen Crab ~Rebus sekejap dan potong membulat
  • Kepingan slice cheese ~ dipotong
  • Cili sos
  • Mayonis
  • Mentega/butter
  • Serbuk lada hitam & serbuk lada sulah (Optional)

Buat 2 versi..Satu tanpa sos untuk budak kecik dan lagi satu untuk budak besar ni....

PENYEDIAANNYA
  1. Sapu permukaan roti dengan butter/mentega.
  2. Letakkan sosej dan crab diatasnya.Kemudian taburkan sayur 3 beradik.
  3. Paipkan mayonis dan sos cili di atasnya.
  4. Susun slice cheese dan jika ada parmesan/mozarella/cheddar pasti lebih sedap...
  5. Taburkan sedikit serbuk lada hitam dan lada sulah di atasnya. Bakar lebih kurang 15 minit atau sehingga cheese mencair.
  6. Sedia dinikmati untuk mengisi perut yang kosong....

2 comments:

kakchik said...

salam sue. yang simple2 ni lah yang kakchik suka.

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Chik..jimat masa ni...Sedap pula tuuuu