Cuma kali ni thah mimpi apa, nak pula kongsi satu lagi alternative menyediakan egg tofuuu...Sedap gak gandingkan ngan Bak choi dan cendawan shitakee ni....Jommm hari ni kita layan yang ringkas-ringkas jeeee
BAHAN-BAHAN
- 1~2 pokok Bak Choi (Dibersihkan dan asingkan daun dan batangnya)
- 3~4 tangkai cendawan shitakee (Rendam hingga lembut dan potong slice)
- 1 tiup egg tofoo (Dipotong dan goreng)
- Soo Hoon secukupnya (Rendam sehingga lembut)
- 1 sm sos tiram
- Air secukupnya ~Jika mahu sedikit berkuah
- Garam secukupnya
- 2 labu bawang merah
- 2 ulas bawang putih
- 2 tangkai cili padi (boleh tambah/kurang ikut kepedasan disukai)
- Tumis bawang merah, bawang putih dan cili padi sehingga naik bau.
- Masukkan cendawan shitake dan batang Bak Choi..Kacau goreng sehingga sebati.
- Masukkan sedikit air, soo hoon dan sos tiram.Kacau lagi.Perasakan ngan garam secukupnya.
- Masukkan daun Bak Choi dan egg tofuu.Kacau hati-hati supaya egg tofuu tak pecah/hancur.
- Bila daun Bak Choi agak layu, tutup api dan sedia dihidang...
No comments:
Post a Comment