BAHAN-BAHAN
- 5 sb tepung gandum
- 1 sb self raising flour
- 1 labu bawang merah (dimayang)
- 2 batang sosej (Dicincang)
- 3 batang filamen crab (Dipotong bulat)
- Sayur secukupnya
- Air secukupnya
- Sedikit serbuk kunyit
- Garam secukupnya
- Masukkan kesemua bahan kecuali air dan garam ke dalam mangkuk pengadun.
- Masukkan air sedikit demi sedikit sambil dikacau sehingga mendapat kepekatan adunan yang secukupnya.
- Masukkan serbuk kunyit dan garam secukup rasa.Sambil itu panaskan minyak untuk goreng terendam.
- Goreng cekodok seperti biasa sehingga kekuningan..
- Sedia dihidang bersama sos dan mayonis kegemaran...
2 comments:
sedap ni cicah lak sos lingam memang best...haha saya kat sini sos lingam jer yg ada pun.
Salam...
Yupp..sedapkan cicah ngan sos..Kalo suka tambah mayonis lagi tambah rasa lemak-lemaknya
Post a Comment