Wednesday, April 6, 2011

Kat Malaysia pun adalahhhh...Eh, iyalah ni kan..?

Salam...Ha ha ha ha....Cam suspen jek titlenya kan....? Sajalah nak wat iklan siket pagi-pagi menjelang lunch time ni....

Haaaaaa...berita baik untuk peminat-peminat Dulce Le Leche...

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

Susu isian pekat manis yang korang duk idamkan......
Eh.....Betullah ni kan.....?


Memang susah nak jumpa ni tapi ...... Tapi still ada dipasaran Malaysia.

Yang kat gambo ni dah ikut Sue balik rumah...Korang nak, selongkar sendiri yaaaa mana-mana pasaraya@kedai runcitttt



Tapi Sue punya ni tak tau akan jadi apa nanti........

(a) Dulce De Leche
(b) Teh tarik kaw kaw ais
(c) Sapu atas roti
(d) Semua yang di atas selain '(a)'

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha

6 comments:

kak ina kl (2) said...

akak tak lagi dulce de leche..klu buat kan nak makan cam jem ker..buh kat roti.


harga daging arnab memang mahal..jangan pulak kamu pitam tenguk nanti.tapi satay arnab tu memang sedap..akak makan sebab pakcik dan makcik tu yang jual kat situ

HomeKreation said...

Sue,
Susu isian pekat mmg banyak tapi bukan susu full cream. Susu full cream di perbuat drpd susu tapi susu isian di buat dr lepa kelapa sawit. Boleh gak lah nak buat DDL,lebih baik dari krimer manis.

Sue @ Nenie said...

Salam

Kak Ina..
Dulce Le Leche tu kebanyakan diorang wat sapu rotilah, buh dalam kek lah etc
Tak taulah, ramai yang cakap ia mcm kaya tapi xdelah rasa telurnya namun ia lagi bercreammmmmm...

Oh oh oh...kena standby panadol ni...iyalah, kalo secucuk sate pun RM2.50...logik-logik....daku bakal pingsan....Dan mungkin pasal nilah dagingnya susah dah ada dipasaran..ya, kak.....

Kak Roz,
Oooooooo...Susu pekat pun banyak kategori juga yaaaa.....? Ingatkan kalo ia tulis situ Susu Pekat means itu jelah..Sebab sebelom ni diorang selalu compare ngan cremer jeeee....

He he he..thanks Kak untuk info..Tambah lagi satu ilmu.....

Kak Rosaliza said...

assalam nenie..akk buat guna krimer manis je, ok gak lah,,tak perasan lak ada jual kat kedai susu pekat manis

Chik Mimi said...

Akak pun baru jumpa susu teapot kuning tu dah buat tapi kurang puas hati sebab still cair mbe pc akak dah nak menopous kut tp colour dah berubah,kalau brand F&N murah sikit still sama condense milk

Sue @ Nenie said...

Salam...

Kak Ros,
Iya..iya..ramai yang guna krimer juga...Rasanya tetap sama, cuma xpekat cam peanut butter tapi sedikit cair cam sekaya...(diorang yang cakaplah, saya belum cuba lagi ni...)


Kak Mimi,
May be brand juga mempengaruhi hasilnya....Mcm antara butter golden chunk yang bergolden-golden tu berbanding butter pat hinggit seketul tuuuuu....

Waaaahhh...nampak gayanya ada gak orang yang wat eksperimen ni nanti....