Terima Kasih buat sweet 4ever sudi share resipi ni kat MYR...Dan seperti kebiaasaannya mesti nak kopipes sini pula....
Haaaa..pasal penggunaan api atas bawah tu, Sue tak pastilah, pasal mula-mula memang set atas bawah, tapi tak sampai pun 5min proses pembakaran, atasnya dah mula gelap walau pun Sue hanya setkan 150C sahaja...Untuk mengelakkan kejadian tak diingini berlaku, terus Sue setkan api bawah jeee sampailah kek ni masak...He he he..any komen....?
BAHAN-BAHAN
- 150 gm Tepung super fine ~Sue guna tepung gandum serbaguna
- 150 gm gula kastor ~ Sue buh 70 gm
- 5 biji telor ~Sue buh 4 biji
- 15 ml / 1 sb ovalette
- 80 ml air daun pandan
- 80 ml minyak / mentega cair
- 5 ml/ 1 sk pes pandan
- 1 sk serbuk penaik
- sedikit pewarna hijau
PENYEDIAANNYA
- Tuangkan minyak/mentega cair ke dalam adunan dan gaul dengan senduk sehingga sebati.
3 comments:
waa..menjadi, camni kedai pun terancam.
Salam Kak...tapi kena praktis lagi ni kasi xde lekuk2 atasnya.he he he...
mengancam..nk try la...
Post a Comment