BAHAN-BAHAN
PENYEDIAANNYA - 1~2 pokok fat choi
- 5~6 biji fish ball (dipotong 2)
- 3~4 biji cendawan cina (direndam hingga lembut dan dipotong nipis)
- 2 biji bawang merah dimayang
- 3 ulas bawang putih diketuk
- 3~4 biji cili padi
- sedikit air panas
- 1/2 buku kiub ayam
- 1 sb sos tiram
- secubit garam / gula
- 2~3 sb minyak untuk menumis
- Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga wangi then masukkan bawang merah dan cili.kacau goreng hingga layu.
- masukkan batang fat choi,cendawan,fish ball,kiub ayam dan sos tiram.kacau rata.Perasakan ngan secubit garam dan gula.
- masukkan sedikit air panas then daun fat choi.kacau seketika.Sedia dihidang.
6 comments:
Kalau ade cendawan2 ni kite sukeee sgt!
kita pun suka masak begini, campur-campur... sedapkan!
menu yang sihat dan sedap.. ita suka juga
Fav sayo kak cek ni...kalau masak bak choy mesti nak campur ngan cendawan...sedappp...:)
fav kiter ni..bg sy sayur2 klu msk yg mudah lagi sedap..mkn nasi dgn sayur ni je pun dah cukup.:)
Salam...
HaSue, Kak Amie, Kak Juwita, Kak Cek & Kak Del....Iyalah sayor simple2 baru terasa rangupnya...Bak Choi campur cendawan & fish ball sesuaiiiii kan....Ratah-ratah pun sedappppp
Post a Comment