Tuesday, February 1, 2011

Apam Pisang

Salam...Cuba-cuba buat apam pisang ni, kalo resipi asal main buh dalam loyang jeee, tapi Sue tuang je dalam muffin cup ni...senang siket kerja....

Sue buat separuh adunan jeee tapi rasa macam manis siket..May be pasal pisang yang digunakan tu dah ranum sangat....Apa-apa pun apam ni memang sedap lebih-lebih lagi bila dah semalaman..Baru bangkit dia nya rasa dan strukturnya pun beransur lembap macam apam yang guna minyak....

Apa-apa pun thanks kat AlongRoz sebab sudi share resipi ni kat MYR sana....Sedaappppp....

BAHAN-BAHAN
  • 4 biji Telur
  • 1 cwn Gula
  • 2 cwn Tepung Gandum*
  • 1 tsp Bic Soda*
  • 1 tsp Baking Powder* (* ayak sekali)
  • 6 biji Pisang - di lenyek
  • Secubit Garam
PENYEDIAANNYA
  1. Pukul Telur & Gula sehingga kembang & pekat.
  2. Masukkan campuran tepung & gaul sehingga sebati.
  3. Masukkan pisang & garam & gaul sebati.
  4. Lapik bekas tin dgn daun pisang & minyakkan. Tuang adunan ke dlm tin & kukus 45 minit.

3 comments:

HALAMANKU said...

Salam.. cantik n gebusnyer... mesti wangi jek bau pisang tu.. SK suker... ader lagi? nak juga.. hujan2 lapo.. he he he

Nieza said...

wah ada apam pisang sedapnya nk tukar ngan maxican bun lah...ok yer..hehe

Sue @ Nenie said...

Salam..

Erma..Apa lagi, rembatlah seketoi dua..makan ngan kopi panas best ni..

Nieza..Apa.maxican bun...suke suke.