- * 1 labu bawang besar / 3 ulas bawang merah
- * 2 ulas bawang putih
- * 2 inch cekur
- * sedikit belacan (dibakar sekejap)
- * 6 biji cili padi (boleh + jika mahu pedas)
- * sedikit bilis
- 100 gram kelapa parut
- secubit garam/gula
- seikat daun salom
PENYEDIAANNYA
- Masukkan no.1 kedalam kelapa parut dan digaul rata.Perasakan ngan secubit garam dan gula
- Goreng tanpa minyak dengan api perlahan sehingga semua sebati n kelapa agak kering.Kacau slalu untuk mengelakkan sambal menjadi hangit.
- Potong daun salom.Masukkan sambal yang telah siap tadi.gaul sebati dan sedia dihidang bersama nasi putih n lauk pauk yang lain.
2 comments:
sodap nih. ms kje seblm ni selalu mkn kat abg payung. hehehe...
Wahhhh MakLong..Siap ada orang payungkan yaaa sambil menikmati kerabu salommm.....
Opppssss....kih kih kih
Post a Comment